Hääkuvaus

Hääpäivä on yksi elämän tärkeimmistä päivistä, siksi hääkuvaus kannattaakin jättää ammattilaiselle.
Ammattikuvaaja häissä varmistaa, että kaikki hienot yksityiskohdat ja tärkeät tapahtumat jäävät muistiin myös albumiin.

Tutut ja sukulaiset voivat keskittyä itse juhliin eikä heidän tarvitse ottaa stressiä kuvaamisesta. Kameran takaa kuitenkin juhlat menevät vähän sivusuun. 


Koko päivän dokumentointi 1200,-

  • Sisältää kokopäivän taltioinnin aamusta iltaan.

Vihkiminen + potretti +hääjuhlan dokumentointi:

  • Kakun leikkaukseen asti 650,-
  • Kimpun heittoon asti 770,-

Vihkiminen + potretti miljöössä 300,-

– Matkakulut sopimuksen mukaan.

Hääkuvauksissa perin 150€ varausmaksun kuvauksen varaamisen yhteydessä. Varausmaksu hyvitetään sitten loppusummassa.

Muutamia huomioita hääkuvauksesta:

Kuvauksen varaus

Toivoisin että jo kuvausta varatessanne tiedätte hääkuvauksen tarkan päivämäärän, varsinkin jos se osuu sesongin keskelle, kesä-elokuulle. Jos samaa päivämäärää kysyy samaan aikaan monta eri paria, niin se joka kyseisen päivän lyö lukkoon ensimmäisenä, saa kyseisen päivän.

Kuvauspalaveri

Lyhyemmissä kuvauksissa olen pitänyt yleensä vain puhelinpalaverin. Pidemmissä kokopäivän kuvauksissa olen pitänyt palaverin ihan kasvokkain. Palaverissa katsotaan, että hääpari sekä kuvaaja ovat kartalla mitä mihinkin aikaan tapahtuu, joten kuvauspalaveria pidettäessä olisi hyvä, jos hääohjelmasta olisi jonkun näköinen runko jo olemassa. Samalla tutustuu vähän, niin ei hääpäivänä sitten enää tarvitse kuvaajaa jännittää. Kuvauspalaveri kannattaa pitää noin 1-2vko ennen vihkimistä niin suunnitelmat alkavat olla loppusuoralla. Toki aikataulun suunnittelussa ja muissa kysymyksissä kannattaa soitella jo aiemmin puolin ja toisin.

Kirkon/vihkimisen kuvaus

Omalta kannaltani tärkeintä on tietää ohjelman kulku niiltä osin kun se poikkeaa perinteisestä lyhyestä kaavasta ja onko esimerkiksi jotakuta tärkeää henkilöä josta pitäisi kuva saada.  

Hääkuvan otto

Hääkuvan ottoon kannattaa varata puolesta tunnista kolmeen varttiin (huomioikaa matkat tuohon päälle), mieluummin vähän liikaa aikaa kuin liian vähän. Näin vältetään turha kiire. Kuvauksiin kannattaa ottaa mukaan, jos vain mahdollista, esimerkiksi  kaaso tai joku muu henkilö auttamaan puvun sekä hiuksien kanssa.  Tasapohjaiset kengät ovat myös hyvät piikkikorkojen tilalle, varsinkaan, jos eivät näy hameen alta, niin korot eivät uppoa nurmikkoon.

Hääjuhla

Kuvaan häiden tapahtumia niin kuin ne tapahtuvat (ts. dokumentaarisesti). Tykkään kuitenkin osallistua keskusteluun ihmisten kanssa ja kuvaan samalla ihmisiä mahdollisimman luonnollisissa tilanteissa. Ruokailun aikana kuvaan lähinnä ruokapöydän, pöytäkoristeita, niin vieraat saavat ruokailla rauhassa.

Hääjuhlan aikana kuvaan mielelläni ryhmäkuvia sukulaisista, polttariporukoista jne. Vinkkinä: kannattaa miettiä jollenkin lapulle ylös keitä mihinkin kuvaan tulee, niin siinä kohtaa kun kuvia otetaan ei tarvitse ruveta porukkaa haalimaan ja miettimään ketä kuvaan tulevat vaan bestman/kaaso voi hakea jo seuraavan porukan valmiiksi, kun edellistä kuvataan.

Kuvien toimitus

Kuvamäärä riippuu kuvauspaketista. Periaatteenani on, että en pihtaa kuvia, vaan kokoan mahdollisimman hyvän kokonaisuuden muistitikulle. Kuvat ovat täysikokoisena, niistä saatte tehtyä paperiversiot, hääalbumit jne. Kuitenkin potreteista tarjoan kauttani laadukkaita printtejä. Täten pystyn varmistamaan, että kuvien laatu pysyy korkeana alusta loppuun. Tätä en pysty netin kuvapalveluista takaamaan. Kuvien toimitusaika on kolme (3) viikkoa kuvauksesta.

Mahdolliset peruutukset

Varausmaksulla varmistan varaukseen sitoutumisen. Hääkuvaukset varataan hyvissä ajoin ja niihin on paljon kysyntää. En kuitenkaan pysty tekemään kuin yhden kuvauksen/kesälauantai, joten peruutukset lähellä kuvauspäivää tarkoittavat aukkoa varauskalenteriin, johon olisin saanut toisen kuvauksen. Jos jostakin syystä estyn itse kuvaamasta, niin pyrin etsimään itse teille korvaajan tilalleni, joka on omasta mielestäni pätevä suorittamaan kuvauksen (neuvottelen toki asiasta teidän kanssa). Pyrin myös siihen, että tilalleni tuleva kuvaaja kuvaisi samaan hintaan tuon kuvauksen, mutta tätä en toki pysty takaamaan.  Jos korvaavaa kuvaaja ei löydy, niin tällöin tietenkin palautan varausmaksun.

Kalusto

Olen pyrkinyt varmentamaan oman kuvaamiseni sillä että käytän kahta ammattitasoista runkoa ja suhteellisen paljon polttoväleiltään päällekkäin meneviä optiikoita jolloin yhden laitteen rikkoutuminen ei estä kuvauksen hoitamista loppuun.

Menu