Kasvot joulupalloon

Marraskuun alussa kuvattiin joulukorttiin kuvaa. Tällä kertaa ideana oli saada lasten kasvot heijastumaan joulupallosta. Rupesin etsimään sopivaa joulupalloa, mistä kuva heijastuisi kunnolla. Nopean kauppakierroksen jälkeen huomasin, että helpommalla pääsen kun kuvaan kasvot ja pallon erikseen. Kuvaukseen tarvikkeet löytyivät tällä(kin) kertaa Biltemasta.

 

Tärkeintä tässä kuvauksessa oli, että kamera sekä kädet kestävät kutakuinkin paikallaan. Eivätkä liiku kahden kuvan välissä. Laitoin kameran jalustalle ja annoin lasten käteen ensiksi Biltemasta löytyneen ”takaistuinpeilin”. Totesin peilin sopivaksi, koska sen pinta oli muovia, jolloin se ei heijastaisi liian hyvin, vaan näyttäisi edes joillakin lailla joulupallon heijastukselle. Peili oli myös tarpeeksi kupera ja sitä kautta kuva oli helppo istuttaa loppujen lopuksi palloon.

 

Kun olin saanut peilin kautta onnistuneet ilmeet talteen vaidettiin peilin tilalle iso joulupallo. Olin mittaillut kaupassa, että joulupallo sekä peili ovat kooltaan suhteellisen saman kokoisia, mikä taas helpotti lopullisen kuvan tekemisessä. Tärkeää oli myös, että joulupallo oli väriltään neutraali. Paras väri mielestäni oli harmaa. Punainen olisi todennäköisesti kuultanut väriä todella paljon ympärille, jolloin harmaan taivaan kanssa olisi saanut jumpata paljon enemmän. Nyt harmaaseen palloon ”kuvan sulattaminen” kävi suhteellisen kivuttomasti.

 

Kuvat saatiin kuvattua ja loppu olikin sitten photoshopissa maskien tekemistä sekä värimäärittelyä yms. perus rutiini hommaa. Kun kuva oli hyvin suuniteltu etukäteen, toteuttaminen oli aikas paljon helpompaa. Yhden mutoksen jouduin jälkikäteen tekemään. Joulupallon ”nuppi” oli jäänyt kuvaamatta, niin etsin siihen kuvapankista sopivan kuvan ja lisäsin sen kuvaan.

 

Alla kuvat, mistä lopullinen kuva rakennettiin sekä valmis kuva.

 

Menu